085 - 002 02 02

Netwerken volgens het Pareto principe (80-20 regel)

Netwerken en het Pareto principe (80-20 regel)

Jij kan door het Pareto principe proactief toe te passen het netwerken effectiever en leuker maken! Laten we het Pareto principe eens betrekken op je sociale activiteiten. Het Pareto principe is er gewoon. Niet alleen als we netwerken. Vaak zijn we ons er niet van bewust. Een paar grappige voorbeelden uit ons dagelijks leven:

  • 20% van mijn muziek beluister ik 80% van de tijd dat ik naar mijn muziek luister
  • 20% van wat ik kan koken, kook ik 80% van de keren dat ik kook
  • 20% van mijn vrienden zie ik 80% van de tijd dat ik mijn vrienden zie
  • 20% van mijn kleding draag ik 80% van de tijd dat ik kleding draag

Herken je al iets van het Pareto principe in je eigen leven?

20% van je relaties dragen voor 80% bij aan je succes

De overige 80% van je relaties kun je missen als kloppende kiespijn! Ze consumeren jouw tijd, middelen en energie. Skippen die hap als ze teveel aandacht van je vragen!

Je kunt twee dingen doen: nog een keer op vakantie gaan of een grote schoonmaak organiseren van je Outlook, Rolodex, Skype, LinkedIn en alle Social Media waar je op bent aangesloten: gooi de connecties eruit die aandacht opeisen en ondertussen niet aan je doelen bijdragen.

En oh ja, 80% van de netwerkborrels gaan we ook ruimen: dat bespaart niet alleen maar tijd, het scheelt ook 80% gefrituurde snacks die er weer afgetraind moeten worden.

20% van je relaties dragen voor 80% bij aan je succes, de rest kun je missen als kloppende kiespijn!Click To Tweet

Schreeuwende klanten zijn een valkuil

Onze valkuil is dat we allemaal geneigd zijn te rennen voor de klanten die het hardst schreeuwen. Wees gerust: ik ga nu niet een verhandeling geven over transactionele analyse. Ik kies voor een eenvoudiger benadering: kijk in je eigen klantenkring en maak een verdeling van welke klanten wél en welke niet tot de juiste 20% behoren. Ga vervolgens na welke klanten het hardst schreeuwen: dat zijn meestal (dus niet altijd!) niet de klanten die tot de goede 20% behoren.

Het Pareto principe (80-20 regel), leveranciers en businesspartners

Jouw succes is voor een belangrijk deel ook afhankelijk van leveranciers en businesspartners. Pas echter op voor “Het nieuwe samenwerken”, “Open Coffee geleuter” of “Gezellig en Zakelijk Netwerken 2.0”! Doordat gebruik van LinkedIn inmiddels gemeengoed is voor de werkende bevolking, steken “in real life gelegenheidscoalities” de kop op. Samen kun je inderdaad sterk staan en dat is heel erg Society 3.0. Maar jullie behoren wel elkaars 20% te zijn.

Over en weer het Pareto principe toepassen is waardevol voor alle partijen om te onderzoeken of er meerwaarde is. Wanneer daar geen sprake van is, zijn balans en synergie ver te zoeken. Sterker nog: er kan zelfs sprake zijn van brain picking oftewel jouw kennis en kunde jatten. Kom niet aan met kletspraat over karma en “geven en krijgen”. Er is sprake van een zwakke economie en ‘concurrentie’ staat nog steeds in de Van Dale. Wees scherp en selectief. Pas ook hier het Pareto principe toe. Als het niet werkt: samenwerking op correcte wijze verbreken. Jouw tijd, kennis en energie kun je namelijk beter inzetten.

Besteed tijd en echte aandacht aan de fabuleuze 20% en niet aan die schreeuwlelijkerds die tot de 80%-garde behoren. Want er zitten in die 20% ook vast een zeker een paar moeilijke klanten die veel aandacht eisen. Focus je aandacht en energie op verbetering van deze klantrelatie! Als je het chique wilt formuleren kun je stellen dat je in dit geval de customer value verbetert. Zoals je merkt is dit dus een heel belangrijke aandachtspunt als het op het Pareto principe aan komt.

netwerken paretoprincipe 80 20 regel

Het Pareto principe (80-20 regel) en netwerkbijeenkomsten

Als je wilt, kan je op werkdagen iedere ochtend, middag en avond gevuld hebben met netwerkontbijtjes, -brunches en -borrels en het eerder genoemde fenomeen: “Open Coffee” (heeft men niets beters te doen!?). Voordat je agenda uitpuilt van door drank besprenkelde en van door gefrituurde snacks gelardeerde bijeenkomsten zou je jezelf kunnen afvragen of het wel effectief is om ze allemaal af te struinen.

“Maar netwerken is toch ook werk!?”, hoor ik als wanhoopskreet uit het naar zwavel en frituurvet stinkende Vagevuur der improductieven echoën. Gevolgd door een wanhopig: “De meneer van de Kamer van Koophandel of VOKA zei ook al dat ik veel moest netwerken”, Ondernemers die dit soort kul roepen zijn frituurvetfabrikant of denklui!

Ga voordat je gaat netwerken na wat je doelen zijn: inkopen, verkopen, pr, marketing of kennisdeling. Ga vervolgens bepalen aan de hand van je doelen waar je het beste kunt netwerken. Waar is jouw doelgroep? Kijk vooral ook buiten geëigende netwerken: het heeft geen zin om iedere keer met dezelfde mensen te netwerken als ze niet tot de fabuleuze 20% behoren.

Wees eerlijk en denk vooral na! Sla eens zo´n bijeenkomst over zodat je de tijd hebt om na te denken welke netwerksessies tot de beste 20% behoren!

Persoonlijk ga ik veel liever een avondje grandioos stappen met mijn échte vrienden. Dat is beter dan bij de verkeerde borrel aanwezig zijn, met verder aardige mensen die volgens mij hun tijd ook veel beter hadden besteed als ze met hun vrienden de bloemetjes buiten hadden gezet… En als we het toch hebben over netwerken: ik gun mijn vrienden de meeste business en zij mij.

Gunnen is mensenwerk. De persoonlijke klik is belangrijk om geholpen te worden: we hebben een hekel aan mensen die onbetrouwbaar zijn, hard aan hun kant van het tafellaken trekken of gemaakt vriendelijk doen. En laten we eerlijk zijn: dat is toch een beetje de mores op netwerkbijeenkomsten.

Het Paretoprincipe (80/20 regel) en beurzen

Voor beurzen geldt het volgende mantra: “jij hebt beurzen niet nodig, beurzen hebben jou wél nodig”. Pas als het overtuigende bewijs is geleverd dat het niet zo is, is het de moeite waard om erheen te gaan. Beurzen verdienen aan exposanten en daarvoor hebben ze bezoekers nodig. Immers, anders zijn er geen exposanten. Dus als je niet wil exposeren wil een beurs jou bezoeker laten worden. Ga voordat je een beurs bezoekt na met wie je wilt netwerken en wat je doelen zijn: inkopen, verkopen, pr, marketing of kennis opdoen. De meeste beurzen bezoek je namelijk niet voor je lol. Bovendien worden er voor middelmatige koffie en nog middelmatigere broodjes exquise prijzen gevraagd. Waarom ga je niet een keer lunchen of borrelen met een business partner of een klant. Je hebt dan ook veel meer tijd en aandacht voor elkaar.

Kortom: wees selectief in de keuze van beursbezoek en pas wederom het Pareto principe toe! Alle uitnodigingen van beurzen die in de mail ploffen kun je middels een ‘rule’ of ‘filter’ uit je inbox verwijderen (Dit bespaart je veel tijd, middelmatige broodjes en slechte koffie).

Relatie 3.0: de hippe, nietszeggende, virtuele relatie!

We hebben Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr, Google+ en nog veel meer social media tot onze beschikking. Hoeveel tijd kost het netwerken je en wat levert je dit op? Hoeveel van deze media, groepen en contacten behoren tot die mooie 20%? Verspil je tijd niet aan netwerken binnen groepen of met mensen die je niet kent of je niet iets écht goeds te melden hebben. En wat ook belangrijk is, vergewis je ervan dat jij ook wat te melden moet hebben in een groep waar je lid van bent. Het heeft natuurlijk geen zin om frequent te roeptoeteren tussen lieden die niet gevoelig zijn voor jouw boodschap! Ook ik sta op diverse social media. Maar ik gebruik het heel selectief en gericht en pas het Pareto principe toe. Roeptoeter niet alleen maar geef ook kennis weg als je een ander ermee helpt en jezelf er niet mee benadeelt.

Moraal van dit verhaal: Laat je niet gek maken door hypes, social media goeroes of de een of andere personal branding professor. Een week heeft namelijk 168 uren en je kan simpelweg niet alle social media beheren: je moet namelijk ook werken en nog belangrijker: vergeet vooral niet dat je échte familie hebt. Je weet wel: échte mensen die er werkelijk toe doen!

Maak duidelijke keuzes op basis van de juiste 20%! Onder duidelijke keuzes versta ik: aan mensen die je niet kent of waar je niets mee hebt moet je geen aandacht besteden. En, hou gerust grote schoonmaak: verwijder mensen uit jouw social media als die wél jouw aandacht opeisen maar waar je met netwerken niet verder mee komt.

Het Pareto principe (80-20 regel) en poisonous people

20% van de mensen om je heen zijn verantwoordelijk voor 80% van de good vibrations! Dit bedoel ik zeer zeker niet geitenwollensokkig (daar krijg ik namelijk bad vibrations en rode pukkeltjes van!).

Ik, en jij ook, voelen snel genoeg aan of mensen energie geven of nemen. Hoe hiermee om te gaan? Doe vooral niet je best om door mensen die je een slecht gevoel – bad vibrations – geven aardig gevonden te worden: lukt niet en kost energie. Wees wel eerlijk, correct en altijd jezelf. Beperk de relatie met de energievreters tot het hoognodige. Alle energie die je aan dit soort mensen besteedt kun je niet gebruiken om met mensen te netwerken waat je wel wijzer van wordt. Het Pareto principe kun je ook toepassen in hoe de relatie met de ander aanvoelt. Dat betekent in mijn geval, dat ik in het echte leven bijna niets met ze te maken heb. Daarvoor vind ik mijn energie te kostbaar. Wat natuurlijk wel scheelt is dat ik nog nooit in loondienst heb gewerkt: ik ben ooit begonnen als freelancer. Als het noodzakelijke zakenrelaties zijn: beperk het strikt tot het zakelijke maar blijf altijd correct.

Hieraan wil ik toevoegen: er zijn mensen die de kunst verstaan zich heel vriendelijk voor te doen en je toch een slecht gevoel te geven. In Amerika hebben ze daar een uitdrukking voor: poisonous people. Het venijn zit ‘m erin dat je eigenlijk wordt gecompromitteerd op een heel vervelende manier. Wanneer je er wat van zegt of ertegen optreedt ben jij de boeman want er is voor buitenstaanders geen waarneembaar voorval, feit of omstandigheid die jouw optreden rechtvaardigt. Mijd dit soort mensen als het kan: ze kosten energie!

Mijn strekking wat betreft de energievreters is deze: je energie heb je nodig om jouw doelen te bereiken. Wanneer iemand jouw energie afpakt, pakt ie jouw doelen af! Netwerken met de verkeerde mensen ga je dus niet doen.

Ga doelgericht netwerken

maak een lijstje van alle mensen, netwerken, groepen en beurzen die je kent. Laat het Pareto principe hierop los: bepaal of ze tot de fabuleuze 20% behoren. Investeer hier je tijd en aandacht in. Je zal meer bereiken en meer plezier hebben in je werk en je leven!

Het Pareto principe (80-20 regel) en de onredelijke klant

Vraag jezelf af, of het de moeite waard is om voor dergelijke lieden hard te rennen of gierend te stressen. Of, nog erger, je te laten koeioneren (geloof me, het lijkt alsof er masochistische zelfstandig professionals zijn die hun ziel verkopen en zich uit vrije wil door klanten laten vernederen!).

Ik heb ooit een boek gelezen van Peter ten Hoopen, Geluk in zaken heet het. Een regel is me tot de dag van vandaag bijgebleven: Werk niet voor mensen waar je geen respect voor op kunt brengen. Dat geldt ook bij netwerken en is daarom ook de lijn die ik volg! Immers, als je omgaat met mensen die jij niet respecteert heb je ook geen respect voor jezelf! Ik heb het toegepast en inderdaad: ook hier is het Pareto principe weer toepasbaar!

Heb ik alle wijsheid over netwerken in pacht?

Nee, ik ben ervaringsdeskundige. Alle fouten die men op het gebied van netwerken kan maken heb ik ook gemaakt. Maar om in termen van het Pareto principe te spreken: van 20% van de fouten die ik heb gemaakt heb ik 80% geleerd. Je profiteert dus er dus van dat ik eerder mijn tijd bij het netwerken heb verspild. Anderzijds heb ik er een business van gemaakt die zich richt op slimmer werken

Maak keuzes die tot succes leiden

Volg een incompanytraining of open cursus timemanagement. Leer hoe je beter prioriteiten stelt en in de praktijk brengt.

Bekijk cursus

Vul je gegevens in om onze opleidingsgids te downloaden

catalogus met cursus timemanagement cursus snellezen cursus mindmappen cursus online samenwerken cursus timemanagement met microsoft outlook cursus timemanagement met G Suite cursus timemanagement met IBM Notes cursus social intranet cursus social business cursus social collaboration cursus persoonlijk kennismanagement incompanycursus incompanytraining
cursus timemanagement met Microsoft Outlook time management

Met minder moeite meer bereiken?

Je e-mailadres hebben we ontvangen ;-)