085 - 002 02 02

Breintraining: betekenis en uitleg

Wat is breintraining?

Je hersenen trainen heeft tot gevolg dat je brein actiever wordt en sneller gaat werken. Het stelt als het ware de veroudering van je brein uit.  Je kunt meer onthouden en sneller informatie uit je geheugen halen.

Elke dag je brein trainen

Breintraining hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het gaat erom dat je je brein prikkelt en aan het werk zet. Dit bereik je door nieuwe dingen te doen. Het hoeft niet veel tijd te kosten en het is het beste als je elke dag je brein traint.

Breintraining oefeningen

Een makkelijke manier om je brein te trainen is om bij simpele dagelijkse bezigheden links en rechts om te wisselen. Zo activeer je namelijk een ander gebied in je hersenen. De linkerhelft van je brein stuurt de rechterkant van je lichaam aan. De gebieden die daarbij geactiveerd worden zijn dus goed ontwikkeld als je rechtshandig bent. Je eet soep met je rechterhand, schrijft met rechts, poetst je tanden met rechts et cetera. Als je je soep eens met je linkerhand eet, activeer en stimuleer je een ander gebied in je andere hersenhelft. Een manier om breintraining te combineren met werk is mindmappen.

Werk slimmer, leer mindmappen!

Volg een open incompanytraining of open training time management. Leer hoe je met minder moeite meer bereikt!

Bekijk cursus