085 - 002 02 02

Mindmap software: betekenis en uitleg

Wat is mindmap software?

Door te mindmappen begrijp en onthoud je complexe informatie beter. Mindmappen zorgt ervoor dat je effectief kunt leren. Je kunt makkelijker associëren, verbanden leggen en complexe informatie doorgronden. Software helpt jou om snel en eenvoudig een digitale mindmap te maken

Mindmap maken met mindmap software

Door middel van mindmap software kun je met behulp van tekst en afbeeldingen een mindmap maken. Freemind mindmapsoftware is een gratis pakket die je hiervoor goed kunt gebruiken. Je begint met mindmappen vanuit een centraal onderwerp en ontleedt dit onderwerp door middel van een boomstructuur steeds verder. Je kunt de verschillende subonderwerpen elk een andere kleur geven. Verder is het belangrijk is dat je met trefwoorden werkt en niet met hele zinnen. Zo behoud je het overzicht.

Het werken met software zorgt ervoor dat mindmaps makkelijk kunnen worden gedeeld met anderen. Daarnaast kan een ervaren gebruiker ongeveer 8 keer sneller een mindmap maken dan iemand die een mindmap op een traditionele wijze maakt.

Werk slimmer, ga mindmappen!

Volg een incompanytraining of open training mindmapping. Bespaar tijd en bereik meer door mindmapping in je werk toe te passen.

Bekijk cursus